Centerpartiets regionstyrelsekansli i Västra Götalandsregionen söker vikarierande politisk sekreterare.

Dina arbetsuppgifter

I din vardag följer du i huvudsak Regionstyrelsens arbete men även nämnder inom regional utveckling. Du bör därför ha intresse för näringslivsfrågor, miljö- och infrastruktur/kollektivtrafikfrågor. Du bör ha kunskap om Centerpartiets politik och förmåga att samarbeta i en politisk konstellation.

Några exempel:

  • Formulera förslag till politiska ställningstaganden och yrkanden
  • Stödja förtroendevalda i det politiska arbetet
  • Samordna politiska möten
  • Kontakt med förvaltningen, kommunala företrädare och centerrörelsen
  • Följer nämnder/styrelser och deltar i överläggningar med övriga partier i majoriteten
Bakgrund

Västra Götalandsregionen ansvarar för det regionala utvecklingsuppdraget i länet i samarbete med kommunerna. Regionen har ett omfattande miljöarbete och Sveriges största regionala kulturbudget med flera viktiga institutioner.

Västra Götalandsregionens ansvarar för hälso- och sjukvården med alltifrån högspecialiserade vård med flera rikssjukvårdsuppdrag, kvalificerad forskning men har också ett systemansvar för vårdval t.ex. inom primärvården. Centerpartiet sitter i politisk ledning för Västra Götalandsregionen i samverkan med M, MP, L och KD. Vi är tre anställda på Centerpartiets Regionstyrelsekansli och nu söker vi en person till ett vikariat med inriktning regional utveckling, miljö, kollektivtrafik samt med uppdrag kring intern kommunikation.

Den vi söker är:

Initiativtagande, självständig och kommunikativ. Du är också en samordnare som är flexibel, har lätt för att samarbeta och möta alla slags människor.

Dina kvalifikationer:

Relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Erfarenhet av politiskt arbete är meriterande. Du delar centerpartiets värderingar. Även erfarenhet av föreningsarbete är meriterande samt att aktivt arbetat med sociala medier.

Vi värdesätter:

Politisk fingertoppskänsla och kommunikativ förmåga.

Vi erbjuder:

Ett intressant och utvecklande arbete i den politiska hetluften i en politisk ledning med förnyelseambitioner.

Anställning enligt Lagen om politiska tjänster. Arbetsgivare är Regionstyrelsen, Västra Götalandsregionen. Västtrafiks ”region-runt-kort” ingår i tjänsten samt personliga kompetensutvecklingspengar.

Placeringsort: Vänersborg

Vikariat: 1 februari (eller enligt överenskommelse) till 15 december med tjänstgöringsgrad 60 procent. Oreglerad arbetstid. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Information och ansökan:

Vill du veta mer kontakta regionråd Kristina Jonäng 070-867 16 21 eller politisk sekreterare Maria Andersson 0705-21 98 88. Ansökan skickas senast den 4 januari till maria.cecilia.andersson@vgregion.se. Ansökan ska innehålla CV och ett kort personligt brev.